czwartek, 26 kwietnia 2018

Smakołyki Moniki

BANANY W CZEKOLADZIE

  • 6 bananów
  • 15 dag czekolady
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag cukru

Sposób przygotowania: Z cukru i około 1/4 szklanki wody ugotować gęsty syrop. Czekoladę rozpuścić na parze. Ucierać z dodawanym po łyżeczce syropem i masłem. Banany obrać ze skórki, odkroić końce zawinąć w posmarowaną masłem folię aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na około 15 minut. Miękkie rozwinąć, polać przygotowanym sosem czekoladowym, odczekać aż troszkę przestygną i ukośnie kroić na kawałki. Każdy kawałek banana nadziać na szpadkę. Podawać na zimno lub gorąco.




MAKARON ZAPIEKANY 

Składniki:
  • 1 opakowanie makaronu na łazanki
  • 6 szt. paróweczek sojowych lub 1 mała brokuła
  • 2 papryki (czerwona i zielona)
  • 1 duża cebula
  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 20 dag sera żółtego (starty)
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 1 szklanka wody
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzenia:

Ugotuj makaron, opłucz w zimnej wodzie i odstaw na bok. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i uduś na patelni na jednolitą masę.

Cebulkę pokrój w dość dużą kostkę, ze szklij na patelni do miękkości (nie przysmaż), jej kolor ma być naturalny. Następnie dodaj paróweczki i jeszcze chwile duś razem z cebulką. Następnie dodaj pieczarki i duś około 8 minut. Potem dodaj czerwoną i zieloną paprykę pokrojoną w duże paski 2 cm /3 cm dusząc wszystkie składniki razem do chwili, gdy papryka będzie miękka, ale nie rozgotowana (około 2-3 min). Dodaj ogóreczki i duś jeszcze około 5 min. Na koniec dodaj czosnek, masę z pomidorów i zalej szklanką wody ze słodką papryką. Wszystko razem duś przez chwilę do odparowania wody. Połączone w ten sposób składniki będą przypominały leczo. Pamiętaj o kolejności duszenia produktów, aby nie uległy rozgotowaniu.

Układaj na blasze do ciasta warstwami: makaron + warstwa produktów + makaron + warstwa produktów a na koniec posyp startym serem. Ilość sera zależy od Ciebie. Możesz posypać większą ilością, jeśli lubisz. Zapiekaj 15 min w piekarniku z termoobiegiem w temp. 180 stopni.

Uwaga! Tą zapiekankę można przygotować bez paróweczek sojowych. Możesz je zastąpić brokułą. Wtedy należy dodać brokuł razem z papryką, gdyż te produkty bardzo szybko będą miękkie. Dostosuj też odpowiednią ilość wody, przecieru i pomidorów, gdyż masa może zmienić gęstość.

Układaj na blasze do ciasta warstwami: makaron + warstwa produktów + makaron + warstwa produktów. Na koniec posyp startym serem. Życzę smacznego!!!

"ROSÓŁ" WEGETARIAŃSKI - Szybki w przyrządzeniu i bardzo smaczny  


Składniki:
  • 3 marchewki (średniej wielkości)
  • 1 pietruszka 
  • 1/4 selera
  • 1-2 cebule
  • 2 cukinie (pokroić w kostkę średniej wielkości)
  • 1 makaron (najlepiej smakuje babuni)
  • posiekana natka pietruszki
  • sól do smaku, pieprz lub chilli

Sposób przygotowania:

Przygotowane warzywa umyj dokładnie (możesz ich nie obierać, gdyż skórka zawiera najwięcej witamin i wartości odżywczych). Do przegotowanej wody wrzucić pokrojoną w słupki marchewkę. Gotuj tak długo, aż będzie na pół miękka. Potem dodaj seler i pietruszkę (korzeń), a następnie cebulę pokrojoną w ćwiartki. Na koniec wrzucić cukinie skrojoną w kostkę (ze skórką), a tuż przy końcu gotowania posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku według uznania. Możesz użyć pieprzu świeżo zmielonego lub chilli (stosuj jedną z przypraw, sprawdź, która przyprawa jest dla Ciebie odpowiednia). Chilli używaj w niewielkiej ilości, odrobina nada Twojemu rosołowi już idealny smak. Cukinię gotuj tak długo, by nie uległa rozgotowaniu. Podawaj z makaronem lub lanymi kluseczkami albo makaronem sojowym. Rosół gotuj na wolnym ogniu, dzięki czemu będzie klarowny. Zbyt szybkie gotowanie sprawi, że rosół będzie mętny. Przyjemnego gotowania!!!



CIASTECZKA OWSIANE

Dla tych co lubią wypieki, przepis na ciasteczka owsiane… Szybko się robi i świetnie smakują. 

Składniki:
  • 0,5 kg płatków owsianych
  • 1 szklanka słonecznika
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka (białko ubijamy)
  • 1 kostka masła (rozpuścić)
Sposób wykonania:

Wymieszaj wszystkie składniki razem. Ostatni składnik to ubita piana z białka, którą dodaj na sam koniec. Uformuj z powstałej masy kuleczki wielkości tzw. rafaello. Ułóż na blasze wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 160-180 stopni. Ciesteczka powinny być koloru brązowo-złotego. Smacznego!!!

ZUPA GRZYBOWA Z KLUSECZKAMI  

Jeśli ktoś ma suszone grzybki, może sobie teraz namoczyć i jutro do zupki jak znalazł. To moja ulubiona zupa. Jest również doskonała z świerzych grzybków, a najbardziej mi smakuje z maślaków lub podgrzybków. Życzę przyjmnego gotowania i smacznego.

Składniki:
  • 300 dag suszonych grzybów
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 2 średnie cebule
  • 3 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • pieprz, sól do smaku
Sposób przyrządzenia:

Grzyby zalej wodą na noc. Rano przepłucz czystą wodą i wstaw do gotowania. Dodaj odrobinę soli i gotuj około 1 godz. Następnie przecedź wodę i gotuj jeszcze raz około 30min. Tak ugotowane grzybki opłukaj w zimnej wodzie i odstaw na bok.

W oddzielnym garnku zagotuj w pierwszej kolejności marchewkę pokrojoną w słupki, aż będzie prawie miękka. Potem dodaj pietruszkę pokrojoną w plastry oraz seler pokrojony nieregularnie, a następnie dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartki oraz ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kiedy cebulka i ziemniaki będę na pół ugotowane dodaj wcześniej przygotowane już ugotowane grzybki. Gotuj jeszcze około 10 min. na koniec dodaj natkę pietruszki. Zupę należy gotować na bardzo wolnym ogniu. Powstały wywar będzie klarowany.

Kluseczki
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1 jajko
  • letnia woda (przegotowana)
Sposób przyrządzenia:

Przygotuj garnek i zagotuj wodę lekko osoloną. Jajko roztrzep na jednolitą płyną konsystencję. Dodaj mąkę delikatnie mieszając uzyskując gęstawą masę (ciasto). Gdy masa będzie zbyt gęsta dodaj przegotowaną letnią wodę (wodę można również dodać w przypadku, gdy trzeba zrobić większą ilość kluseczek). Ja mieszam wodę z jajkiem i dodaję mąkę. Tak przygotowaną gęstawą masę ciasta nakładaj na gotującą wodę. Gdy kluseczki wypłyną na wierzch wody, gotuj jeszcze około 5 min, aż będą miękkie na wolnym ogniu. Po ugotowanie kluseczki odcedź na durszlaku i opłukaj zimną wodą. Jeśli ktoś nie je jajek, kluseczki można zrobić tylko na wodzie i mące do wyboru. Kluseczki dodaj do zupy grzybowej już na talerzu. Smacznego!!!

NALEŚNIKI BISZKOPTOWE

Przepyszne naleśniki biszkoptowe, troszkę kalorii, od czasu do czasu polecam są przepyszne... tutaj jednak, do tego przepisu jaja nie mam pojęcia czym zastąpić, niektórzy dodają wodę gazowaną zamiast zwykłej, ale czy naleśniki będą równie tak miękkie i puszyste, tego już nie wiem Ja się dziś skusiłam na taki wypiek.

Przepis na ciasto:
  • 250 g mąki
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Masa serowo-bananowa z brzoskwinią
  • 250g białego sera (drobno zmielonego)
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego (radzę próbować i słodzić do smaku)
  • 180 g kwaśnej gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego lub prawdziwa wanilia (z 1/2 laski ziaren wanilii)
  • 4 brzoskwinie (ja wykorzystałam brzoskwinie ze słoiczka z przepisu mojej mamy, swojej roboty) 
  • 1 banan
Do zmielonego sera, wsypać cukier, wanilie, śmietanę (moja była bardzo kremowa i nie miała bardzo kwaśnego posmaku), całość dobrze zmiksować. Dodaj banana pokrojonego w plastry i dalej miksuj uzyskując jednolitą masę serowo-bananową. Jeśli uznasz, że masa jest za gęsta lub mało słodka dodajcie odpowiednie składniki, wedle uznania i preferowanego smaku. Tak przygotowaną masą serową posmaruj naleśnik, następnie ułóż kawałki brzoskwini i zwiń w rulon bądź w trójkąt, jak lubisz najbardziej.

Sposób wykonania:

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mleko wymieszać z wodą i mąką, zmiksować na gładką masę. Utarte żółtka połączyć z ciastem. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Delikatnie mieszając, dodać do ciasta. Usmażyć naleśniki na złoty kolor. Ja patelnię smarowałam olejem za pomocą pędzelka. Dodam jedynie, podawać z ulubionym nadzieniem, tak jak lubicie najbardziej.

Polewa owocowa:
  • 3 duże kiwi
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki wody minerlanej niegazowanej
  • 1 łyżeczka miodu
Na koniec naleśniki polej polewą owocową. Jej kwaskowy smak sprawi, że nie będzie się jak im oprzeć. Owoce z miksuj tuż przed polaniem na naleśniki. Pychotka. Życzę smacznego!



MAJONEZ - (BEZ JAJEK)

Jeśli lubicie sałatki, polecam wszystkim przepis na majonez! Tym razem majonez bez użycia jaj. Szybkie wykonanie i smaczny dodatek do sałatek. Potrzebny będzie blender!

Składniki!
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/2sok z cytryny
  • szczypta kurkumy, przyprawy warzywna, sól
  • 1 mały ząbek czosnku
Sposób przyrządzenia:

Aby udał się majonez należy blender ustawić na najwyższych obrotach. Mleko wlewamy do blendera. Następnie przyprawy: sól, kurkuma, przyprawa warzywna, czosnek. Następnie olej wlewamy bardzo cienkim strumieniem. Po kilku minutach uzyskamy gęstawą gotową masę. Następnie przekładamy majonez do miseczki szklanej i dodajemy stopniowo sok z cytryny mieszając już ręcznie do lepszego z gęstnienia majonezu. Tak przygotowany majonez można stosować do sałatek, kanapek. Według uznania. Życzę smacznego!!!

RYŻ Z WARZYWAMI

Polecam bardzo wygodne i bardzo smaczne danie wegetariańskie. Danie bardzo proste w wykonaniu. Szybki czas przyrządzenia, do tego w zasadzie 2 naczynia do mycia. Ryż z warzywami można zapiekać w piekarniku z dowolnymi produktami według własnego pomysłu. Danie najlepiej spożyć tuż po zapieczeniu, ale również można je potem odgrzać na patelni.

Składniki:
  • 2 szklanki 
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 1/2 brokuły
  • 1 papryka czerwona
Zalewa (zagotować)
  • 6 szklanek wody
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 masła
Sposób przyrządzenia:

Suchy ryż (surowy) rozsypać na blachę od ciasta. Na wierzch poukładać skrojone w plastry pieczarki, brokułę, cebulę, a paprykę w paski. Wszystko zalać wcześniej zagotowaną zalewą. Piec w piekarniku z termoobiegiem ok. 45 minut. Miłego gotowania!!!

TOFU Z CEBULKĄ

Coś szybkiego i smacznego na obiad, prosto z mojej patelni w trakcie gotowania. Polecam to szybkie i pyszne danie. Czas przyrządzenia ok. 25min max Życzę smacznego!

Składniki:
  • 1 opakowanie tofu wędzonego
  • 3 duże cebule
  • 1/2 słoiczka kapary
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 pomidorów w puszcze lub 2 duże świeże pomidory
  • sól, majeranek do smaku
Cebulkę pokrój w paski i uduś na patelni. Podsmaż tofu na oddzielnej patelni.Następnie dodaj do uduszonej cebulki. Paprykę pokrój w paski lub kwadraty i dodaj do cebulki i tofu. Duś ok. 5 minut a następnie dodaj capers. Po kilku minutach, gdy papryka uzyska miękkość dodaj pomidory z puszki lub wcześniej przygotowane świeże. Gdy chcesz użyć świeżych pomidorów sparz pomidory i zdejmij skórkę, a następnie uduś na patelni do uzyskania konsystencji przecieru. W takiej postaci dodaj na koniec do pozostałych produktów. Przypraw solą i majerankiem. Podawaj z kaszą gryczaną lub jęczmienna. Czas przygotowania maksymalnie 20-25 minut. W tym samym czasie możesz ugotować kaszę i obiad gotowy Smacznego i miłego gotowania.


JABŁECZNIK

Składniki:
  • 6 dużych jabłek (kosztele lub inne)
  • 2 duże budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 250 g śmietany 30%
  • 1/ 1/2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 gorzkiej czekolady
  • cynamon
  • rodzynki
Jabłka pokrój w kostkę (nie za drobną). Dodaj wodę, cukier i cynamon - duś na patelni do chwili, gdy cześć jabłek będzie już rozgotowana, a cześć pozostaw w kawałkach. Następnie dodaj startą skórkę cytryny, sok z cytryny oraz rodzynki. Budynie rozrób w 1/2 szklanki wody. Dodaj na koniec energicznie mieszając do zgęstnienia. Tak przygotowaną masę połóż na blasze wyłożonej biszkoptami (tortownica - przepis na średnią blaszkę o średnicy 26 cm). Do przepisu nie musisz dodawać cukru, jeśli lubisz smak kwaskowy lub jeśli wybierzesz słodkie jabłka. Bitą śmietanę ubij na sam koniec (bez cukru). Ubijaj śmietanę schłodzoną. Układaj na blasze w kolejności: biszkopty, gorąca masa, biszkopty (tą drugą warstwę ukłóż wypukłą częścią do masy), bita śmietana, starta gorzka czekolada. Życzę wszystkim smacznego!!!



Delikatna sałatka, doskonała do obiadu, ale również na kolację. Polecam i życzę smacznego!!!

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM

Składniki:
  • 1 pomidor
  • 1 mocarella lub ser feta
  • 1/2 awokado
  • 200 dag szpinaku świeżego (najlepiej młody)
  • oliwki z migdałami
  • oliwa z oliwek
  • pieprz ziołowy
Sałatkę można przyprawić też odrobiną soli, ja nie dodaje ponieważ oliwki dają już słonawy smak. Wszystko zależy, jak kto lubi. Czym większa ilość oliwek, tym bardziej sól jest zbędna. Mocarellę, można zastąpić serem feta. (W tym przypadku uwaga z solą, nie jest konieczna). Smacznego!!!

DUSZONE WARZYWA

Składniki:
  • 3 duże cebukle
  • 2 kabaczki
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • bazylia, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:

Cebulkę uduś na oliwie, tak by była na pół miękka. Dodaj kolejno pokrojonego w plasterki kabaczka a następnie paprykę. Na koniec dodaj fasolę, którą wcześniej przepłucz zimną wodą tuż przed połączeniem z innymi produktami. Dopraw do smaku. Czas przyrządzenia ok 15 min. Życzę przyjemnego gotowania!


Przepis na sos zapewne przyda się każdemu, zarówno do kasz, ryżu i makaronu. Ma ostrawy smak przy dodaniu czilli, ale w połączeniu z kaszami i makaronem smakuje wyśmienicie. Życzę przyjemnego gotowania.

SOS - DO WSZYSTKIEGO

Składniki:
  • 350 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 1/2 brokuły
  • 150 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • czilli, sól
Sposób przyrządzenia:

Cebulkę pokrój w kostkę i uduś na patelni na oleju, możesz podlać niewielką ilością wody. Gdy już będzie na pół miękka dodaj pieczarki pokrojone w plasterki oraz brokułę. Wyciśnij czosnek, a następnie dodaj przygotowane mleko. Gotuj około 15 min od czasu do czasu przemieszaj. Dopraw solą i czilli. Gdyby sos okazał się zbyt gęsty dodaj 0,5 szklanki wody. Na koniec rozrób mąkę ryżową w niewielkiej ilości wody i dodaj do sosu. Chwilę gotuj do zagęstnienia. Sos idealnie pasuje do makaronów, kasz oraz ziemniaczków. Czas przygotowania około 20 min. Życzę smacznego.



GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE

Składniki:
  • 2 szklanki ryżu
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • 8 sztuk vege kiełbasek grilowych białych (polsoja)
  • 1 słoiczek koncentratu Pudliszki z bazylią
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża kapusta włoska
  • świeża bazylia do sosu
  • pieprz, sól
Sposób przyrządzenia:

Ugotuj ryż i przełóż do większej miski. Odstaw do wystygnięcia. Pieczarki ugotuj, zmiksuj z cebulą w mikserze do warzyw tak, by nie uzyskać całkowitego rozdrobnienia. Zmiksowane produkty przełóż do miski z ugotowanym ryże. Następnie zmiksuj paróweczki z czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw do smaku według uznania.

Kapustę sparz w gotującej wodzie. Liść po liściu odcinaj od główki. Przygotowane nadzienie zawijaj dokładnie w każdy listek. Układaj w rondelku w miarę ściśle, gołąbek przy gołąbku. Spód rondelka wyłóż liśćmi kapusty, która nie została wykorzystana. W ten sposób również unikniesz przywarcia do garnka czyli przypalenia. Na wierzch gołąbków również możesz położyć liście kapusty. Całość zalej wodą. Sól i pieprz dodaj na wierzch. Tak przygotowane gołąbki gotuje w rondelku pod przykrywką około 1 godz. w przypadku kapusty włoskiej. Zwykła kapusta wymaga dłuższego czasu gotowania. Kiedy kapusta będzie już odpowiednio miękka, ale nie rozgotowana, dodaj koncentrat pomidorowy, którym wypełnij szczeliny między gołąbkami. Można na boku koncentrat wymieszać z przegotowaną wodą (letnią) i wlać do rondla z gołąbkami. W tym momencie możesz dorzucić posiekaną świeżą bazylię. Gotować jeszcze 15 min. Na koniec proponuje przygotować wodę z mąką ryżową do zgęstnienia sosu, który powstał w trakcie gotowania. Uwaga! Sos pomidorowy powstały w trakcie gotowania z gołąbkami jest według mnie smaczniejszy, ponieważ przechodzi wszystkimi składnikami i przyprawami. Ale jeśli ktoś chce, może przygotować go oddzielnie według własnego przepisu. Życzę przyjemnego gotowania.



ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY

Składniki:
  • 1 szklanka soczewicy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • bazylia świeża lub suszona albo majeranek
  • olej rzepakowy lub słonecznikowy
  • sól, pieprz
Soczewicę namocz w wodzie na około 2 godziny. Wupłukaj przed gotowaniem. Na 1 szklankę soczewicy użyj do gotowania 2,5 szklanki wody. Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekany czosnek zeszklij na wolnym ogniu na niewielkiej ilości oleju. Pomidory sparz wrzątkiem i zdejmnij z nich skórkę, następnie pokrój w kostkę. Gdy soczewica będzie prawie ugotowana (po około 5-8 minut), dodaj do niej zeszkloną cebulkę i czosnek, a następnie pomidory. Tak przyrządzone danie gotuj około 3 - 5min ciągle mieszając aż do zagotowania na wolnym ogniu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem lub bazylią do smaku według własnego uznania.

Uwaga! Soczewica gotuje się bardzo szybko, należy ją od czasu do czasu przemieszać, gdyż może przywrzeć do garnka (przypalona niestety straci swój smak). Czas gotowania to około 10 minut, jeśli masz już wcześniej przygotowane składniki. Smacznego 

SPAGHETTI RYŻOWE W SOSIE POMIDOROWYM
  • 2 duże cebule
  • 1 opakowanie próweczek sojowych
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 2 świeże pomidory
  • 1 paczka makaronu nitki z ryżu brązowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 op. tofu
  • świeża papryczka czilli
  • sól do smaku
Sposób sporządzenia:

Zagotuj wodę na makaron sojowy, wrzuć całe opakowanie makaronu, garnek odstaw na bok i zostaw na 5-8 minut pod przykryciem. Następnie odcedź wodę i przepłukaj makaron tradycyjnie zimną wodą, by nie uległ sklejeniu.
Cebulę pokrój w dużą kostkę, uduść na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Następnie dodaj pokrojone w paróweczki i duś na wolnym ogniu około 5 minut. Dodaj groszek konserwowy. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i dodaj na koniec pokrojone w niewielką kostkę. Gotuj aż pomidory nabiorą gęstawej konsystencji (rozgotują się częściowo). Danie przypraw świężą czilli (tylko uważaj, jeden cieniutki paseczek już wystarczy by dodać jej intensywniejszego smaku). Polecam świeżą papryczkę czilli do tej potrawy, a nie pieprz czy sypką przyprawę, gdyż z bardzo delikatnym makaronem sojowym świetnie się łączą tworząc doskonały smak.



HALLOUMI Z KABACZKIEM
  • 1 kabaczek
  • 1 serek halloumi (surowy ser kozi podawany po smażeniu)
  • pasta Harissa (do smaku)
  • oliwa
  • Sposób przygotowania:
  • Kabaczka podsmaż na patelni, dodaj serek Halloumi pokrojony w drobną kostkę. Kiedy kabaczek i Halloumi będą w miarę miękkie dodaj pastę Harissa do smaku, podsmażaj jeszcze przez chwilkę na patelni. Smacznego!!!
Szybkie danie jako przystawka lub dodatek do obiadu. Możesz podać z kotlecikiem z własnego przepisu, tutaj na zdjęciu kotlecik sojowy, grillowany Smacznego i miłego gotowania. Czas przygotowania potrawy Halloumi ok. 10 min. Pyszne!!! Tą przystawkę możesz łączyć z ryżem, kuskus, ziemniaczkami, ale również smacznie smakuje z chlebkiem i masełkiem Polecam!!!


© Wszelkie prawa do publikacji zastrzeżone przez: http://wege-przepisy.blogspot.com


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz